11 | 05 | 2021

Verjaardagsfonds
Het college van Kerkrentmeesters heeft besloten om te gaan stoppen met het verjaardagsfonds. Het afgelopen jaar zijn de ontvangsten voor het verjaardagsfonds teruggelopen. De grootste reden ligt natuurlijk in het feit dat verjaardagskaarten wel gebracht worden, maar zonder een envelop en zonder een ophaalactie. Dit had tot gevolg dat er weinig ontvangsten voor dit fonds zijn binnen gekomen (in 2020 € 250 netto). In normale jaren leverde het verjaardagsfonds de kerk netto gemiddeld € 2.200 op.

Naast het financiële aspect moet er veel werk voor verricht worden. Zo zijn er veel vrijwilligers actief die de wijken lopen. Ze bezorgen de kaarten en halen de enveloppen op. Dat laatste moet soms in meerdere keren omdat mensen niet altijd thuis zijn (soms 3x naar hetzelfde adres). Daarnaast zijn er ook vrijwilligers bezig voor het uitzoeken, ophalen en bestellen van enveloppen en kaarten. Ook is het niet eenvoudig om weer nieuwe vrijwilligers te vinden wanneer iemand ermee stopt.

Vandaar dat het college van kerkrentmeesters heeft besloten dat de kosten en inzet niet opwegen tegen het resultaat. De voorraad kaarten maken wij op en daarna stopt, na vele jaren, het verjaardagsfonds. Alle vrijwilligers die dit werk jaren hebben gedaan willen wij hartelijk danken voor hun inzet!

Wilt u rondom uw verjaardag graag wat aan de kerk geven, dan kan dat uiteraard nog steeds via de bank of via de appostel app.

Contactpersoon:     Gerard Prins
☏ 06 48 87 58 83
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.